Tantiri Creatief

pm pm
pm    Bij papier maché gebruiken wij oude kranten en lijm om een schaal, vaas, bakje of sieraden te maken. De afwerking is meestal met acrylverf. Papier maché is een techniek waarbij je niet nauwkeurig hoeft te werken. Het vraagt wel droogtijd tussen de verschillende lagen en stadia. Vandaar dat dit workshops/cursussen zijn van minimaal drie keren.

pm    Bij papier scheppen maak je nieuw papier van oud papier, zoals enveloppen, of van tuin- en groenteafval, zoals uienschillen en wortelloof. Je leert werken met een schepraam en deksel. Voortaan kijk je met andere ogen naar je post en keukenafval. Leuk te combineren met boekbinden.

pm    Bij boekbinden naai of lijm je van losse vellen papier een boek. Dit kan een leeg aantekenboek zijn, maar ook een boek met eigen teksten of inhoud. Met boekbinden kan je een boek maken op elk gewenst formaat. In de workshops worden al boeken gemaakt vanaf visitekaartformaat. Leuk te combineren met creatief schrijven of cadeauverpakking maken.

pm    Kartonnage is een verzamelnaam voor het maken van opbergmappen en dozen van karton. Hoe nauwkeurig er gewerkt wordt, des te mooier het resultaat. Naarmate de techniek beter beheerst wordt, kunnen er ingewikkelder dozen en mappen gemaakt worden. In de workshops gebruiken we zo veel mogelijk gerecycled karton. Er zijn workshops voor beginners en gevorderden.

pm    In de workshop creatief schrijven, schrijf je een korte tekst, verhaal of gedicht, aan de hand van een opdracht. Een mooie combinatie met boekbinden of papier vouwen. Papier vouwen komt in verschillende workshops terug. Bijvoorbeeld in de workshop enveloppen, waarin je voor een speciale gelegenheid een persoonlijke set enveloppen kan vouwen. Of in de workshop cadeauverpakking maken, waarin van nieuw of gerecycled papier, een zakje, envelop of doosje wordt gemaakt, waarin een met aandacht gekozen cadeau kan worden aangeboden. De cadeauverpakking kan bijpassend en volgens een thema worden gemaakt.